vem fan ska man lyssna på??

Nu värker kropp å huvve, har precis kommit hem efter att ga flängt runt sen imorse. 😓😖
Kl 8 stod ja å stampa vid apoteket i ulricehamn för att köpa hydrokortisonkräm mot svallkött som ja misstänker Fias sår blivit drabbad av. Passade även på att köpa ytterligare en ny variant att möjligtvis kunna linda om såret för att kunna få ett luftigare å mindre bandage.


Blir fan knäpp på alla olika besked olika veterinärer ger en.!!!!

Skara hästakuten: benet ska vara bandagerat i 130 olika lager av olika lindor ända tills såret är helt igenlikt. Boxvila minst 1 månad då det finns risk för att det blir svallkött annars om hon får röra på sig. Å får hästen det måste jag komma in och SKÄRA bort det på kliniken.

En norsk veterinär å en sur veterinär från byn:
Bort med bandaget!!!! Såret måste luftas!!! Ut i hagen med hästen så svullnader går ner!! Det är pga bandaget hästen får svallkött!! NEJ man skär INTE bort svallkött nu för tiden, det slutade man med för flera år sedan!! Nu lägger man på ex hydrokortisonkräm på så bränns det bort! 

Eeeeehh.... själv står man där emellan å vet till sist inte vad som e rätt el fel, vem ska man lyssna på liksom??

Nu, har det ju gått drygt 1 mån å dom 2 sista veckorna har inte direkt blivit nån förbättring på såret. Så nu slutar ja lyssna på skara och provar ist att göra som den nirske och den sure veterinären säger.
Av med bandage, ut i hage. För att få bort svallkött, lägg på ett kortisonbandage 3 tim / dag. Så ska tydligen såret bli bra på 7-10 dar.

Åkte raka vägen från apoteket till fia , tog av bandaget å promenerade en stund å sen in i hagen. Nu får hon stå där till ikväll, sen tar ja in henne å lägger på ett kortisonbandage under natten. 

Bara å hoppas på att detta blir bra nu då.Stackars häst. Hoppas hon snart blir hel.

Efter fia drog ja raka vägen till falköping för att köpa mera spån.

Kl 12 var ja hemna igen å kunde äntligen äta frukost. 
Nu blir det sängen till nästa stallpass. Mår inte så najs just nu 😓

0 kommentarer